(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

Han kom for sent til et møte. Det kom 4 andre også.
…”da er det ikke så farlig…”?

Nei.
Faktisk er det å komme for sent en av de verste “unnasluntringene” som kan koste tid og penger.

Det har med tillitt å gjøre. Kommer du presis, til avtalt tid regnes det som et godt tegn på at du også kan stoles på når det gjelder avtaler. Kommer du for sent gir du inntrykk av å ikke ta det så alvorlig, ansvarsnivået er ikke så høyt som kanskje din samarbeidspartner ønsker det. Den andre føler seg ikke komfortabel, finner på unnskyldninger for ikke å si rett ut at han ikke stoler på deg og dermed har du en situasjon der åpen og ærlig kommunikasjon ikke finner sted. Avtalen dere skal inngå trekker seg lengre og lengre ut i tid og i verste fall blir den ikke noe av.

Eller samarbeidspartnere trikser når de avtaler noe med deg, de bestemmer kl 8.30 fordi de vet at du ikke kommer før 9.

Eller de ber om et møte hos deg, der de kan komme presis.

Det gjelder å ha kontroll på tiden sin. Finn ut på forhånd hvor lang tid det tar å komme fra et sted til det andre og ikke ta rutetider for gitt. Det kan være traffikkork, det kan skje en ulykke, det kan være en teknisk feil.

Akkurat den dagen bestemte været seg for å bli særdeles dårlig. Det laver ned i timevis og du kommer ingen steder.

Da er det godt å ha god tid, tid til å ta et tidligere tog, tid til å si fra i god tid hvis du forsinker deg, tid til å ta en kopp kaffe og gå gjennom detaljene du vil si på møtet, tid til å kjøre sakte på glatte veier.

Vær presis.

%d bloggere liker dette: