(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

Da er det overstått og rutinen har oss igjen. Forhåpentligvis …

Vet ikke om andre har det slik men jeg synes det er vanskelig å gå tilbake til den strukturerte hverdagen etter en slik helg. Russefeiring til langt på morgen (neste år lover jeg å kjøpe ørepropper). Forberedelser til den store dagen. Barnetog og kaker, pølser og brus. “Gratulerer” meg her og “gratulerer” meg der. Klem hisst og pisst. Løpe med paraply i motvind nedover gata for å rekke bussen hjem. Jeg er helt utslitt!

Da er det godt å trekke frem det gode gammeldagse hvite arket og blyanten.

… Det er tid for planlegging.

Generellt sett har vi alle en stor plan vi følger.

Men hva med planen inntil sommerferien? Hva ønsker vi å oppnå de neste ukene. Det er ikke lenge til. 6 uker. Spikka med pinse og mange fine private stunder i helgen med familie, venner, båt og strand.

Og hva er planen for ferieukene?

Jeg observerer at det kalkuleres med dødtid i juli, august, desember, februar og rundt påske. Det er norsk – heter det.

Hva med å skape blest rundt bedriften din, produktet ditt, tjenesten din, slik at du tjente penger mens du var på ferie. Hadde det vært noe?

Det er her planlegging kommer inn.

Du trenger inspirasjon?

Gå deg en tur. Reparer huset. Klatre opp ‘glittertind’ og se ut over landet. Sett av gårde i seilfly. Skap inspirasjonen med klart hode. Deretter planlegg de neste ukene.

Sett deg sammen med partnere og medarbeidere, skap et felles rom, der dere kan planlegge sammen. Skriv opp hva som hadde vært ideelt og så hva som faktisk er. Planen blir til når du sammenligner de to.

Lykke til!

Nina Verde Effektivitetsekspert

Nina Verde er effektivitetsekspert fra Tyskland. Hun har utviklet produktivitetsverktøy basert på sunn fornuft. Hennes resultatorienterte tilnærming til bedrifters voksesmerter har økt bunnlinjen og omsetning i mange bransjer. Nå er hun etablert i Norge og kommet for å bli.

%d bloggere liker dette: