(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

En ueffektiv salgsprosess

        Han lirte av seg en lang harang om elektronikkens mange slagsider og kollegers utilstrekkelige evne til å forstå den fantastiske verden datamaskiner skaper.

Hun så seg rundt etter et punkt, en person, en hjelpende hånd som kunne redde henne. Irritert vendte hun seg mot ham, prøvde å si at det rakk, hun trengte ikke mer, det var greit, det var NOKKKKKK!

Men han misforsto. Tolket det som interesse og fortsatte med sin kjedsomme mekanisk klingende stemme. Han forklarte hva og hvorfor og hvordan problemet egentlig bare var hennes skyld. At alle andre, særlig han, aldri hadde opplevd noe lignende før. Hun ventet nesten at han skulle si at hun bare hadde funnet på alt sammen for å irritere ham og nå skulle han bevise at han tok det med ro og faderlig overbærenhet.

Hun kuttet ham tvert av. “jeg har’ke tid til dette,” sa hun. Han datt ned fra sin pidestall, krympet sammen, unnskyldte seg på alle slags umulige måter. Der mistet han salget.

Effektivitet i salg? Være det seg salg av et produkt, en tjeneste, en ide eller en investering.

13 grunnlegende steg må være til stede for et godt salg. Vellykket for kunden – vellykket for deg.

  1. Holdning

Holdningen din utgjør den viktigste faktoren ved starten av en salgsprossess. Det er den kunden ser før han vet noe om deg, produktet, tjenesten eller ideen du selger og bedriften eller organisasjonen du representerer. Viser holdningen din at du er solgt på ditt eget produkt? Gjenspeiler garderoben din verdien av det du selger? Det er blitt vanlig å bruke jeans og sneakers på jobb. Kanskje kunden stoler mer på en selger med dress, skjorte, slips og velstelte sko? Det gjenspeiler i alle fall en profesjonell holdning. Er du solgt på det du selger? Ville du kjøpt det selv? Holdningen din viser det.

Finn ut hvilken holdning dine kunder forventer av deg.

Nina Verde
Effektiviseringsspesialist

%d bloggere liker dette: