(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

“Hattens” historie er effektivitetens historie.

Utviklingen fra oldtidens krigføring til moderne internettsalg ble ledsaget av et begrep som sørget for at produktivitet fikk et nytt ansikt. Det er snakk om «hatter».

HATT: Slang for tittelen og arbeidet til en funksjon i en virksomhet. Kommer fra det faktum at i mange yrker, slik som for eksempel jernbanen, flyselskap eller politi, er hatten som bæres kjennetegnet på hvilken stilling personen har.

I sitt essay skrevet den 8. september 1972 «Effektivitet og krisesituasjoner» sier den amerikanske forfatteren L. Ron Hubbard:

«En liten gruppe kan lykkes hvis de er meget årvåkne og svært effektive.»
«Når en gruppe ikke er årvåken eller effektiv, må den ha flere og flere og flere folk å være ineffektive med.»
«Det er de små forsømte bitene som fører til katastrofer. En effektiv gruppe tolererer dem ikke.»

Du har sikkert hørt noen si at de er alt «fra kjøkkensjef til oppvaskhjelp». En entreprenør må praktisk talt bære alle hatter til han får rekruttert, tildelt hatter og bygget en virksomhet. I en effektiv bedrift demonstrerer medarbeiderne høy arbeidsmoral og kapasitet mens produktiviteten stiger.

Det finnes mange eksempler som viser hvordan dette har påvirket virksomheter og samfunnet generelt:

Ved starten av det 20. århundre patenterte Ransom E. Olds den første automatiske bilmonteringen, der hver tekniker visste nøyaktig hva han gjorde for å produsere tjue Oldsmobile «Curved Dash» per dag.

I 1913 forbedret Henry Ford konseptet med en bevegelig montering, samlebåndet ble født. I tillegg innførte han en analyse av tidsforbruk og bevegelser som resulterte i åttifire nøyaktig definerte separate trinn. Hvert trinn utføres av en spesialist. Dermed kunne de produsere en Ford Model T hvert 90. minutt. På slutten av 1924 hadde ti millioner Model Ts kjørt ut fra fabrikken.

I 1948 testet brødrene Richard og Maurice McDonald (Dick og Mac) deres første spesialtilpassede restaurant i San Bernardino, California ved å bruke en tennisbane. De tegnet opp kjøkkeninnredningen med kritt og koreograferte medarbeiderne – kjempegodt opplært i hver sin jobb – og hvordan de samarbeidet. Slik utviklet de et velfungerende «orkester» med maksimal effektivitet.

I 1975 tegnet forretningsmannen Sol Price en ide på en serviett. Detaljhandel kun for medlemmer. Etablert som Price Club (= prisklubb) ble den første forretningen satt opp i en gammel flyhangar. Senere fusjonerte han med Costco. Først het de PriceCostco og senere bare Costco.

I dag har Costco 741 forretninger over hele verden og er kjent for sin uortodokse forretnings-ide. Rundt nitti millioner mennesker har et års-medlemskap for 60 $ eller 120 $ (executive) og det fornyes av mer enn 90 prosent hvert år. Denne løsningen byr på mange muligheter. På den ene siden gir den Costco langt bedre kjøpsbetingelser hos leverandørene. På den andre siden investerer de i sine ansatte. De har velfungerende interne utdanningssystemer og promoterer egne ansatte. De etablerte et særdeles effektivt leverings-system til sine kunder som betjenes av de ansatte istedenfor maskiner. De ansatte er utdannede eksperter på sitt område. Arbeidsfordelingen er veldig effektiv. På et tidspunkt greide de å spare inn 400 lastebilleveranser cashewnøtter bare ved å forandre emballasjen fra runde til firkantede bokser. Embalasjen gjenbrukes. De har ingen selvbetjeningskasser. Det viste seg at de ansatte var mer effektive. Butikken har et stort utvalg av økologisk mat, franske viner og alt fra kaker og terrassemøbler til Ultra HD TVer og diamanter. Varetilbudet forandres hele tiden. Bedriften har ingen kommunikasjonsrådgiver og bruker nesten ikke noe budsjett på reklame eller markedsføring bortsett fra direktreklame.

Hilsen

Effektivitetseksperten

 

 

%d bloggere liker dette: