(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

En bedrift fungerer som en diger maskin. Med tannhjul, hjul og diverse ting som går rundt, beveger seg eller snur, stempler går opp og ned. Samtidig fordeles olje så delene ikke skurrer mot hverandre, overopphetes og stopper. En del fungerer ikke eller henger seg opp og PANG! Maskinen går i stykker.

Og bedriften din?

Den består av medarbeidere, tjenester, vedlikehold, ansvarlige, kontorrekvisita, IT, kvalitetskontroll, salg, markedsføring, rekruttering osv. Hvert område og enhver person i din bedrift er en del av maskinen. Hver del beveger seg og forandrer stilling, eller beveger andre personer innenfor systemet; når en av dem ikke fungerer som den skal resulterer det i en maskin som blir ødelagt.

Hvordan sørge for at delene er i god stand og samarbeider knirkefritt?

Mest effektivt er ved hjelp av rutinemessige medarbeider-møter der man blir enig om hva som skal oppnås i neste uke i form av milepæler og produksjon.

Her noen forslag til et slikt møte:

  • Velg et tidspunkt der ALLE medarbeiderne kan være tilstede. Det er viktig, alle ”maskindeler” må vite hva de andre gjør.
  • Velg et rom som er komfortabelt og uten forstyrrelser og si fra til alle medarbeidere – helst skriftlig. Kanskje lunsjtiden passer, alle tar med seg matpakken og spiser sammen under møtet.
  • En overtar som ”sekretær” og noterer – for eks. gode ideer, aktuelle situasjoner osv.
  • Daglig leder og ”maskinist” bestemmer agendaen. Først bør du ta opp følgende ting: nåværende produksjon sammenlignet med fjorårets og på hvilken måte det kan forbedres; milepæler som er oppnådd og hvilke du har tenkt å oppnå i fremtiden; validering av spesielt god produksjon eller ytelse; nye regler som må innføres; problemer og hvordan de bør fikses, osv.
  • Vær forberedt! Forbered deg i god tid, ta med deg notatene dine. Bestem rekkefølgen av emner så møtet forløper knirkefritt. (Sørg for at møtet ikke trekker ut i lengden og bare bruk den tid som er avsatt. Observer dine medarbeidere – henger de med?)
  • Konsentrer deg om gruppens måloppnåelser og suksesser. NB: Hold deg langt unna ”klagemøter”. Koordineringsmøter bør sveise gruppen sammen.
  • Les opp nyheter fra ledelsen.
  • Deretter ber du hver medarbeider vise sin produksjon fra siste uke. De bør gi en sammenfatning av hva som har skjedd hittil og hva de planlegger for neste uke.
  • Så kan dere ha en kort gruppesamtale og koordinere de neste stegene.

Vær obs på nøkkelordet her: ”KOORDINERE”. Det er hele hensikten med disse møtene.

Et ukentlig medarbeider-møte som del av bedriftens rutiner øker ikke bare produktiviteten, men sørger for at alle føler seg som et team. Lagånd er tingen!

Jeg håper dere kan høste de potensielle fordelene slike møter representerer.

Skriv til meg. Jeg vil gjerne høre om forbedringer i bedriften og produktiviteten.

Nina Verde

 

 

%d bloggere liker dette: