(+47) 468 25 256 kontakt@ninaverde.com

Nå er det snart jul igjen!

Du tenker sikkert ”det har rabla for henne! Fotballsesongen startet nettopp, vi har valgt ny regjering og høstferien står for tur”.

Det er riktig, men som bedriftseier og leder bør du planlegge tidlig nok. Forberedt til den travleste eller roligste sesongen i året. Enten planlegger du i retning av mer omsetning eller i retning av nok økonomi til å overleve sesongen. Eller du planlegger å ha en kjempesesong istedenfor.

Jul er om tre og en halv måned.

Det betyr du har tre måneder å gå på. Her noen forslag fra min side:

Markedsfør – hvis det er en travel sesong sett i gang med markedsføringen nå. Sørg for å få så mange kunder som mulig i denne perioden. Hvis det er en rolig sesong markedsfør noe som gjør at den blir travel. For noen år siden hadde jeg for eksempel en kunde som aldri hadde noe å gjøre i den perioden. Det ene året utarbeidet vi en ny strategi. Et forandret produkt og vi fant en ny kundekrets og nå er desember og januar like travel som resten av året.

Forbered medarbeiderne dine – jul er familietid og mange reiser på ferie i romjulen. Planlegg i tide så du har de medarbeiderne du trenger i romjulen. Ikke steng bedriften hvis du ikke absolutt må. Selv med få medarbeidere kan du holde åpent og tilby bedre service til dine kunder. Du kan til og med få nye kunder fra dine konkurrenter som valgte å stenge bedriften i romjulen.

Hold styring på økonomien – du har tre måneder på deg til å ha økonomien på plass til en muligens svakere konjunktur.

Mitt råd er ganske enkelt markedsfør, selg og lever nå. Så mye du bare kan. Mens du planlegger strategien for romjula.

Romjulen er hyggeligere hvis du kan lene deg tilbake, vel vitende at du ikke trenger å tenke på omsetning og økonomi i denne perioden.

Håper det hjelper.

Effektiv hilsen

Nina Verde
Effektivitetseksperten

 

%d bloggere liker dette: